Auto met aanhangwagen (BE)

Bij Verkeersschool Anneveldt kunt u terecht voor het behalen van het E bij B (aanhanger)rijbewijs.

Wanneer E bij B nodig?

Wanneer het ledig gewicht van de aanhangwagen vermeerderd met het laadvermogen van de aanhangwagen boven het Totale Mamimum Massa gewicht (TTM) van het trekkend voertuig (auto) uitkomt.

Wanneer het gewicht (TMM) van de aanhangwagen gelijk of minder is dan de Totale Maximum Massa (TMM) van het trekkend voertuig (auto) en het totale gewicht van de combinatie meer bedraagt dan 3500 kg.

De totale combinatie mag met rijbewijs B niet boven de 3500 kg uitkomen. Je moet in beide gevallen altijd uitgaan van totale maximum massa van auto en aanhangwagen.

De auto moet de aanhangwagen mogen trekken.

Aanhangwagens tot 750 kg mogen altijd met rijbewijs B getrokken worden.

De lesauto met aanhangwagen
VW Tiguan met middenas aanhangwagen (tandemasser)

Praktijklessen

De rijlessen worden verzorgd in een VW Tiguan met een middenas-aanhangwagen. Een reguliere als een dagopleiding behoort tot de mogelijkheden.

Het rijbewijs is ook geldig voor een schamelaanhangwagen.

Exameneisen

Tijdens het examen wordt getoetst of u een gedegen kennis bezit van de documenten die bij een auto en aanhangwagen horen. U laat zien dat u veilig aan- en af kunt koppelen. Daarna volgt een voertuigcontrole. Tijdens de examenrit laat u zien dat u het rijden met auto en aanhangwagen goed beheerst, zowel voor- als achteruit. Wij leiden u vakkundig op zodat u een optimale kans maakt om te slagen.