Motor (A1, A2)

Praktijk

Wij verzorgen rijlessen voor zowel de lichte als de zware categorie. Zowel voor de zware als de lichte categorie wordt gelest met de Yamaha XJ6. Er zijn helmen, jassen en handschoenen aanwezig. Toch is het beter om zelf voor een goede jas, broek schoenen en handschoenen te zorgen in verband met de pasvorm. De lessen worden verzorgd door Richard Kaya. De lessen starten wel bij ons aan de Hanzestraat 6.

Motor

Lichte categorie

Wanneer u jonger bent dan 21 jaar dan mag u alleen rijden met een motor uit de lichte categorie.

Zware categorie

Bent u ouder dan 24 jaar dan mag u rijden op een motor uit de zogenaamde zware categorie. Kiest u er toch voor om op een lichte motor examen te doen, dan mag u de eerste 2 jaar na datum na datum van afgifte van het motorrijbewijs alleen maar een motor besturen uit de lichte categorie. Daarna mag u zowel “licht” als “zwaar” rijden.

Theorie

Voordat u het examen gaat afleggen, moet u in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat categorie A. Om in het bezit te komen van dit certificaat doet u bij het CBR een examen. U moet minimaal 18 jaar zijn. Het certificaat is 1 jaar geldig. Het examen wordt afgenomen per computer. Van de 50 vragen moeten er minimaal 44 goed zijn beantwoord. Wij kunnen de lesboeken examentrainingen en eventuele cd’s leveren. U maakt dan een goede kans van slagen.

Het motorexamen is opgesplitst uit een examen A beheersing en een examen A deelneming. Als u het theoriecertificaat op zak hebt, kunt u een examen A beheersing aanvragen. Als ook dit met een goed resultaat is afgerond, kunt u het examen A deelneming aanvragen. De certifikaten voor de motortheorie en A beheersing zijn tot 1 jaar na afgifte geldig.

Bent u in het bezit van het motorrijbewijs? Lang niet gereden en weer een motor aangeschaft? Dan is het mogelijk om met uw eigen motor weer op te frissen. Vraag naar de mogelijkheden.